Sakal Ekimi Tedavisi
Pek çok erkek için sakallarının olmaması sorun yaratan bir durum olarak kabul edilir. Hatta bazı erkeklerde sakal çıkmaması psikolojik olarak ciddi anlamda kötü bir hissiyat yaratmaktadır. Sakal ekimi yaptırmak isteyenler genellikle sakalları asimetrik bir çıkış sergileyen kişiler veya bazı bölgelerde sakal çıkmaması sorunu yaşayanlar olmaktadır. Sakal ekimi uygulaması, tıpkı diğer saç ekimi uygulamaları gibi yapılmaktadır. Hiçbir yan etkisi olmayan bu uygulama her yaştan hastaya uygulanabilmektedir. Bazı hastalarda genetik olarak sakal çıkmadığı için sakal ekimi uygulaması tercih edilebilmektedir. Bazen yara izlerini kapatmak için de sakal ekimi uygulaması yapılabilmektedir. Sakal ekimi dünya genelinde çok fazla talep gören bir uygulamadır. Sakal ekimleri genelde favori ekimi ile birlikte uygulanır. Hastaların büyük bir kısmı, uygulama sonucundan memnun kalmakta ve olumlu etkilerini görmektedirler. Tüm dünyadan ülkemize gelen milyonlarca turist sağlık turizmi kapsamında sakal ekimi hizmetlerimizden yararlanmaktadırlar.
Sakal Ekimi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sakal ekimi, Foliküler Ünite Ekstaksiyonu denilen saç ekiminde de kullanılan yöntemle yapılır. Bu yöntemde, tıpkı saç ekiminde olduğu gibi başın arka tarafında (iki kulak arasında) yer alan donör bölgeden dökülmemeye kodlanmış saç kökleri tek tek alınır. Alınan bu kökler yine tek tek açıları ayarlanarak boş olan sakal bölgesine yerleştirilir.
Sakal ekimi, saç ekiminden biraz daha fazla hassasiyet gerektirir. Bunun nedeni yüz bölgesindeki dokunun daha hassas ve yumuşak olmasıdır. Ancak iyileşme süreci ve sonuç sakal ekiminde saç ekimine kıyasla daha hızlıdır. Nedeni yüz bölgesindeki damarlanmanın yoğun olması ve kan akışının daha fazla olmasıdır.